Verkoop van boeken en diversenDoor de vereniging uitgegeven boeken
_________________________________________________________de Burgemeesters van Huizen van 1813-2017
Het boek is geschreven door de heer J.W. Meijerman en behandelt de 18 Huizer burgemeesters vanaf 1813. Met focus op hun persoon, afkomst en gezin, op hun loopbaan en op de belangrijkste gebeurtenissen tijdens hun ambtsperiode in Huizen, worden de burgemeesters in de context van hun tijd geplaatst. Het is zowel een fraai kijkboek met veel foto’s en kaarten, als een boeiende historische beschrijving van deze dynamische periode van ruim 200 jaar. Willem Meijerman is erin geslaagd een kijk-, lees- en naslagwerk te maken dat bij iedereen met belangstelling voor de historie van Huizen.
Het boek kan worden aangeschaft bij de Historische Kring Huizen, het Huizer Museum en bij de reguliere boekhandels in Huizen. De prijs is € 19,50, Bij de Historische Kring is het ook voor leden verkrijgbaar voor € 15,00.

Gevelstenen in Huizen
De auteurs van dit boek zijn Sandra Scholtz-Bunschoten en Henk Schipper. Het is een boek geworden met veel foto’s en wetenswaardigheden over Huizen. Het boek is uit enthousiasme geboren. De auteurs zijn vrijwilligers bij het archief van de Historische Kring. Zij begonnen foto’s van gevelstenen en eerste-stenen te verzamelen en daarbij de informatie over de achtergronden van de stenen. De verzameling werd zo belangwekkend dat de Historische Kring besloot het te publiceren. Het boek kost € 14,95.
(leden € 11,50)

Woordenboek Huizer Dialect
Het Woordenboek is de neerslag van 45 jaar verzamelwerk van de Huizer Dialect Werkgroep die sinds 2002 een onderdeel is van de Historische Kring.
Het boek bevat naast bijna 3000 dialectwoorden, die worden verduidelijkt met veel boeiende voorbeeldzinnetjes, ook de klankleer, vormleer en zinsbouw van het Huizers. Bovendien zijn oude en jongere dialectteksten te lezen en op de bijbehorende cd te beluisteren. Het geheel wordt omlijst met veel historische foto’s.

Het boek kost  19,50 (leden € 15,00)

De HZ 45 weer thuis

De titel van het boekje "De HZ 45 weer thuis" is gekozen omdat deze botter na zijn visserijverleden in Huizen veel omzwervingen heeft gemaakt en uiteindelijk weer in Huizen is beland door de aankoop van deze botter door de gemeente in 2004. De auteur Dick Schaap mocht als jochie meevaren met zijn oom Willem Koeman, de toenmalige eigenaar. Toen hij zo'n 20 jaar geleden de HZ 45 tegenkwam als pleziervaartuig in Muiden was hij zeer verrast. Het liet hem niet meer los en zo ontstond de zoektocht naar de verdere geschiedenis van de botter sinds zijn vertrek uit Huizen. Uiteindelijk was er zo veel materiaal dat het de moeite waard was om het als boek uit te geven.

Het boek kost  5,00.

Waarde Nicht Lieve Meutjen

 

Dit boek is de weergave van een briefwisseling tussen Meutje Aartjen en Nicht Jannetjen in de jaren 1923 - 1925. Het boek is uitgegeven in 2005 en geschreven door A. Kruining -Teeuwissen en J. Rebel - Gooijer. Hoewel deze brieven bedacht zijn, staan ze vol met historisch interessant materiaal. Het boek is tot stand gekomen door de medewerking van de Huizer Dialect Werkgroep en onder wetenschappelijke begeleiding van het Meertens Instituut.

Het boek kost  10,00..

De Huizer Molen
De Huizer molen heeft van rond 1665 tot 1916 in Huizen gestaan. In dat jaar is de molen verplaatst naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Het boek beschrijft alle aspecten van de standaardmolen die een dominante plaats in Huizen heeft ingenomen. Het boek is uitgegeven in 1994 door de Molenwerkgroep van de Historische Kring Huizen.
Het boek kost € 12,50 (leden €10,00)

Diversen

Set van 10 boekenleggers

Een leuke set van 10 boekenleggers met elk verschillende afbeeldingen van o.a. diverse Huizer gebouwen, met een leuk gedicht in het Huizer dialect.

Zo zijn te zien het postkantoor, het gemeentehuis, hotel Promenade, de Haven, de 'ambachtschool, de Bun, enz,.

Ook leuk om als presentje te gebruiken.

 De prijs per setje is € 2,50


Set van 5 kerst & Nieuwjaarskaarten

Een pracht serie Kerst & Nieuwjaarskaarten op een royaal A5 formaat met prachtige foto’s van historische plekken in en rond Huizen.

Een aantal van de kaarten zijn naast de gebruikelijke tekst voorzien van een passend gedichtje in Huizer dialect of Nederlands.

Een setje van 5 kaarten met enveloppen is voor leden van de Historische Kring te koop voor € 4,00 te koop bij de secretaris en bij de balie van het Huizer Museum.